KAS TAS GRYBELIS?

ČesnakaiGrybeliniai susirgimai šiuo metu labai išplitę. Jie dažniausiai atsiranda po gydymosi didelėmis antibiotikų dozėmis. Vieni žmonės labiau linkę į grybelinius susirgimus, kiti ne. Viskas priklauso nuo imuninės sistemos.
Visada rekia atsiminti, jei grybelis yra ant kojų, tai ryt jis gali atakuoti plaučius arba nosiaryklę. Labai dažnai “grybai”užpuola visą organizmą ir save patikrina tai viename, tai kitame organe. Taip metai iš metų susikaupia lėtinis pervargimas, silpnumas, atsiranda stiprus prakaitavimas, galvos svaigimas, pykinimas. Kartais tiesiog neapkenčiate maisto, o kartai užeina alkio priepuolis. Liežuvis pasidengia baltu apnašu. Viduriai būna nepastovūs, tai užkietėję, tai visiškai skysti. Būtent tokiais simptomais apie save duoda žinoti grybelinė infekcija.
Kai kas pasakys - šiuo metu grybeliais serga visi. Tegu taip, bet... jau yra duomenų, kad neretai tai nuveda iki vėžio.
Paprastai grybelio gydymas prasideda tada, kai liga būna jau “įsivažiavusi”, o žmonės nekreipia į “grybus” dėmesio, laikydami juos nekaltais, pamiršdami apie tai, kad “grybai” greitai įsiskverbia į organizmą ir dauginasi, pvz: per virškinimo traktą, pažeisdami kitus gyvybiškai svarbius organus. T.y. nekaltos žaizdelės burnoje, odos išbėrimai, alerginės reakcijos, po to viskas pasikeičia dusulio priepuoliais, kosuliu (grybai jau plaučiuose !), skausmais kepenyse, inkstuose, stubure, sąnariuose...
O kaip kenčia moterys nuo pienligės ir kitų uždegiminių susirgimų. Kreipiasi į medikus ir vėl gauna antibiotikus, nuo kurių pasidaro lyg ir geriau, o po to liga dar labiau išplinta po visus organus. Tai ir yra užburtas ratas ! Ir taip gali kartotis metų metus...
Bet norisi atkreipti dėmesį į tai, kad nors žmonės ir žino apie “grybų” pavojų, bet vistiek numoja ranka, sakydami-pienligė, na ir kas, visi serga ja. Blogas virškinimas? - dabar visiems taip - tai nuo streso ! Greitai kalbėsim - visi serga vėžiu …
Bet gryžkim vėl atgal prie “grybų”. Kodėl jie mus taip myli? Jie myli ne mus, o antibiotikus, kuriuos mes dažnai vartojame (antibiotikai - mėgstamaiausias ir pagrindinis “grybų” maistas, taip pat jos nėra abejingos ir hormoniniams preparatams). Taip pat jos mėgsta alkoholį, saldžius gėrimus, alų, stiprius spiritinius gėrimus. Todėl gydantis žolelėmis, geriausiai naudoti ne spiritinius užpilus, o vandeninius, t.y. iš žolelių darant arbatas. Vertėtų mažinti cukraus kiekį. Alaus mėgėjams taip pat reikėtų susilaikyti nuo jo pertekliaus, o visiems kitiems - laikytis atsargumo naudojant kai kuriuos vaistus: juk ne vien tik antibiotikai ir hormoniniai preparatai yra “grybų” draugai. Jiems patinka ir kiti preparatai, kaip kai kurie priešvėžiniai preparatai, raminantys vaistai, kontraceptinės tabletės.
Reikėtų laikytis tokios taktikos: viskas yra gerai, bet reikia žinoti, ką galima, o ko ne. Juk nieko nėra paprasčiau, kaip susilaikyti nuo ko nors, tai pakeičiant kitu. Pvz.: nevalgyti mielinės duonos, pakeičiant ją daigintų grūdų duona, atsisakyti pieno, pakeičiant jį kefyru su česnaku, darant česnakinį - kefyrinį padažą prie mėsos ir žuvies…

Taigi dabar apie česnaką.
Ne be reikalo pasaulio mokslininkai nusprendė, kad vėžys bijo česnako. Jis savo priešgrybelinėmis sąvybėmis pralenkia visus produktus ir gydomuosius preparatus! Gydymąsis česnaku -tai pagrindas liaudies medicinoje gydant grybelines infekcijas. Bet išsyk patvirtinu, kad gydytis česnaku ne taip jau paprasta ! Ir čia nekaltas česnako kvapas, kurio kiti žmonės negali pernešti. Bėda yra tame, kad pačiam reikia gamintis vaistus iš česnako kasdien arba kas antrą dieną.
Pradėsim nuo lašų į nosį : imti 1 vidutinio dydžio česnako skiltelę , susmulkinti ant medinės lentutės, sutraiškyti iki košės. Gautą masę sudėti į stiklinėlę (50 ml) vaistams gerti, užpilti kambario temperatūros vandeniu ir 40 kartų supurtyti (taip šį vaistą ruošdavo senieji daktarai). Vaistai paruošti. Lašinti po 4-5 lašus į kiekvieną nosies pusę, išpūsti nosį ir vėl įlašinti. Nebijokite deginimo ir nemalonių pojūčių. Dėl geresnės sveikatos vertėtų pakentėti.
Jeigu “grybai” apėmę virškinimo traktą, kepenis, tai jų bus ir burnos ertmėje. O jeigu jums daugiau nei 30 metų, tai didžiausiu įsitikinimu sakau, kad turite ir parodontozę. Ir tai gręsia dantų netekimu. Pagaliau atsirado gydomosios pastos, bet kiek jos kainuoja ! Dantų pastos reikalingos, bet česnakas... jis išgelbės dantis ir dantenas.
Imti didelę česnako skiltelę, išilgai supjaustyti plonomis juostelėmis ir švelniai stuktelti peilio kotu kiekvieną skiltelę. Tada jomis apvaliais judesiais patrinti dantenas ir dantis, prilaikant skiltelę rodomuoju pirštu. Procedūros pabaigoje būtina atlikti dar ir tokius judesius: viršutinis žandikaulis - braukti per dantenas iš viršaus žemyn, o apatinis žandikaulis - braukti česnaku iš apačios į viršų. Išskalauti burną, pakramtyti petražolės šaknies arba citrinos gabalėlį. Po 10-20 metų jūsų dantų gydytojas stebėsis ir klaus: ”kaip jums pavyko išsaugoti sveikus dantis?”

Česnakai

Česnako naudojimas į vidų.
Pasidaryti tokius pat lašus, kaip lašinimui į nosį ir lašinti po 20-30 lašų į maistą - tiek į sriubas, tiek ant mėsos ar žuvies.

Makšties praplovimai česnako tirpalu.
Imti 1 česnako skiltelę ir ją susmulkinti į košelę. Užpilti 1,5 litro virinto vandens ir palaikyti kelias minute. Išmaišyti ir perkošti. Šį vandenį sunaudoti per vieną dieną. Gerai būtų derinti praplovimą česnaku ir sodos tirpalu: vieną dieną česnako vandeniu, sekančią sodos tirpalu. Jį paruošti taip: 1,5 litro virinto vandens ir 1 valg. šaukštas valgomosios sodos.

Vaistingosios žolelės grybelio gydymui:
1 . Imti lygiomis dalimis kraujažolės, karčiojo pelyno, pipirmėtės, šalavijo, vaistinės ramunėlės. 2 valg. šaukštus mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 20 min. Geriausiai laikyti termose arba tą indą, kuriame laikysite arbatą, šiltai apvyniokite. Gerti šiltą po 0,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną pusę val. iki valgio.


2. Imti lygiomis dalimis šventagaršvės šaknų, ajero šaknų, tankiažiedės rūgštynės šaknų ir ąžuolo žievės. Taip pat amalo lapų, bet 3 kartus mažiau. 5 valg. šaukštus mišinio užpilti 1,5 litro karšto vandens ir kaitinti karšto vandens vonelėje 20 min. Perkošti. Gerti po 0,5 stiklinės 6-9 kartus per dieną. Tuo pačiu suvalgyti po česnako skiltelę ir užsigerti arbata.


Šių žolelių mišinį galima ne tik gerti, bet ir lašinti į nosį, skalauti burną, daryti klyzmutes, praplovimus, kaitinti kojas, plauti galvą...


Apie sultis, grybelinės infekcijos gydymui, norėtųsi pasakyti tiek: būtinai gerkite tik šviežias sultis ir tokias pačias paprasčiausias, kaip burokėlių, bulvių, morkų. Ir nepamirškite apie prieskonius - 1 arbatinis šaukštelis imbiero su skiltele citrinos - geriausia priešuždegiminė ir tonizuojanti priemonė.

Mėlynasis jodas grybelinės infekcijos gydymui:
Noriu pasiūlyti porą nuostabių mėlynojo jodo receptų ir apsaugoti skaitytojus nuo neteisingo jo vartojimo:

  1. Imti 50 ml. šilto vandens ir jame ištirpinti 10g. bulvių krakmolo (1 valg. šaukšt. su kaupu), 10g. cukraus ir dėl ilgesnio mišinio laikymosi - 0,4g-kelis lašelius citrinos rūgšties. Atskirai užvirinti 150 ml. vandens ir į jį supilti paruoštą mišinį. Kai atvės, įpilti 1 arbat. šaukštelį 5 % spiritinio jodo tirpalo. Skystis įgaus mėlyną atspalvį.
    Profilaktinė dozė: po 1 arbat. šaukštelį 2 kartus per savaitę po valgio. Pvz. antradienį ir penktadienį. Prieš vartojimą suplakti. Vartoti 1 mėn.
    Gydomoji dozė : po 1 arbat. šaukštelį 1 kartą per dieną po valgio. Gydytis 1 mėn. Po to 2-3 savaičių pertrauka ir vėl kursą pakartoti. Svarbu neperdozuoti ir stebėti save, nes mėlynojo jodo perdozavimas gali sustiprinti chroniškus susirgimus ir sukelti virškinimo negalavimus.
  2. Į stiklinę virinto kambario temp. vandens (verdančio naudoti negalima) įmaišyti 1 arbat. šaukštelį medaus, 1 arbat. šaukštelį obuolių acto ir įlašinti 1 lašą 5 % spiritinio jodo tirpalo. Išgerti vienu metu po valgio.

ČesnakaiGalima paprastai į vaisių, pvz. obuolių sultis įmaišyti 1 lašą 5 % spiritinio jodo tirpalo. Išgerti per vieną kartą po valgio. Pabandykite dvi dienas gerti sultis su 1 lašu jodo ir pasekite save. Jei jausitės gerai, kasdien didinkite po 1 lašą jodo, kol pasieksite 15 lašų kiekį, o po to tokiu pat kiekiu, t.y. po vieną lašą, mažinkite lašų skaičių iki 1 lašo. Padarykite 1 mėn. pertrauką ir pakartokite kursą. Aišku, būtina sekti savo organizmą. Atminkite, kad daugelis žmonių neperneša jodo ir gali būti jam alergiški. Vaikams iki 5 metų jodo naudoti negalima.
Taigi, viską geriausiai pradeti nuo pačio paprasčiausio, tai nuo mitybos rėžimo. Esant paprasčiausiam virškinimo sutrikimui labai svarbu: nevalgyti tuojau pat gryžus iš darbo arba tuojau pat prieš darbo pradžią, negalima gerti skysčių valgant, valgyti tik ramioje vietoje. Taip pat svarbu neužmiršti vitaminų ir mikroelementų, kaip kalcis, geležis, cinkas ir selenas.
Kaip tik įmanoma, reikėtų vengti streso ir valgyti sveiką, šviežų, pilnavertį maistą. Juk mūsų imunitetas tiesiogine prasme priklauso ir nuo mūsų vartojamo maisto ir nuo jo įsisavinimo virškinimo trakte. O jeigu tik atsiranda koks jo sutrikimas, tuojau išsiderina imuninė sistema.
Patartina gerti linų aliejų, naudoti su maistu linų sėklas.
Svarbiausia - sekti savo organizmą, maitinimąsi, atlikti organų valymą, pabadauti 1 kartą per savaitę arba tiesiog laikytis dietos. Tada Jums bus nebaisios jokios ligos, taip pat ir grybelinės.